Over Conex

Al sinds de eerste helft van de vorige eeuw is Conex een begrip in de installatiewereld. De eerste octrooi aanvraag op de bekende groene Conex-lasdoppen dateert zelfs al uit 1924. Sindsdien is er natuurlijk heel wat veranderd. Zo worden er vandaag de dag onder het vertrouwde Conex-merk behalve lasdoppen ook lasklemmen verkocht. Maar één heel belangrijk ding is in al die jaren niet veranderd: ook in de 21e eeuw staat Conex voor betrouwbare kwaliteit. Dus voor de echte vakman is Conex nog altijd de enige logische keuze. 


Activiteiten

Conex produceert lasdoppen, mantelbuizen en lasklemmen, maar voert ook lasdoppen en steekklemmen in van andere leveranciers. In 2005 hebben we een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met IDEAL INDUSTRIES, waarbij is vastgelegd dat beide organisaties op commercieel gebied nauw samenwerken. Wij nemen ook de export van de lasdoppen en steekklemmen tot onze rekening en verkopen alle producten aan meer dan 140 gerenommeerde groothandels in de Benelux. Conex levert  installateurproducten, die robuust, betrouwbaar, accuraat en veilig in gebruik zijn. Onze doelstellingen zijn dan ook gericht op het bieden van een assortiment kwalitatieve en hoogwaardige elektrotechnische producten, waarmee het werk van de elektrotechnische installateur eenvoudiger, efficiënter en veiliger wordt.

Producten

De lasdop is het oerproduct van Conex en werd uitgevonden door Christiaan Hendrik Jasper toen nog gemaakt van porselein, maar tegenwoordig wordt voor de productie hoogwaardige kunststof gebruikt. Ook het binnenwerk heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De Conex-lasdop is een kwaliteitsproduct die duurzaam is en waarbij het monteren een probleemloze handeling is.

De mantelbuizen van Conex zijn zeer flexibel, waardoor leidingen eenvoudig kunnen worden ingetrokken. Onze mantelbuizen zijn sterk, licht in gewicht en in diverse uitvoeringen te verkrijgen.

Conex Holland levert Lasklemmen die een maximale klemvastheid hebben, zodat veiligheid wordt gewaarborgd. De klemmen zijn transparant, zodat de doorsteek zichtbaar en dus controleerbaar is. Daarnaast zijn ze universeel en geschikt zijn voor allerlei verschillende draaddiktes.

Geschiedenis

Conex Holland is een Nederlandse organisatie, opgericht in 1930 door de familie van Gelderen. In het begin van de jaren zestig is het bedrijf overgenomen door Charles Herder. Zijn zoon Ralph Herder heeft sinds 1994 de leiding en in 2008 heeft Henk Vriesema de aandelen overgenomen. Ons kantoor is gevestigd in Hengelo, waar de productontwikkeling en een deel van de productie plaatsvindt en de serviceorganisatie de verkoop ondersteunt. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de marktleider van Nederland in de verkoop van lasdoppen en hebben we een distributiekanaal via elektrotechnische groothandels in de Benelux weten te bewerkstelligen.

Meer over Conex Holland

MVO

Conex werkt nauw samen met SWB

Reach and Rohs

Meer over kwaliteit en regelgeving

Code of conduct

De normen en waarden binnen Conex Holland